• english paper co Blog Meet the Makers Powered by Marisa & Calla Sundin

  Marisa begon op haar 19de met haar bedrijf; ‘English Country Paper Co’ een duurzaam project waarbij ze, inmiddels samen met Calla Sundin, een zo duurzaam mogelijke productie runnen en schriften en agenda’s van onder andere bananenpapier produceren. Het uitgangspunt van deze twee dames is 100% biologische afbreekbare producten maken zonder het kappen van bomen! Zero waste, acid free en vegan, organic en gerecyclede materialen. Een hele waslijst waar ze allebei lang over hebben nagedacht voordat de productie werd opgestart. Alle organic schriften van bananenpapier worden handgemaakt in Detroit, Michigan en niet bij onze Engelse buren zoals de naam doet vermoeden. Deze jonge ontwerpers leveren een belangrijke bijdrage aan de natuur. De duurzame schriften zijn in verschillende designs verkrijgbaar via onze webshop. Bananenpapier is een prachtig gespikkeld handgeschept papier gemaakt met bananenschillen en andere bijproducten van de landbouw. Er zijn geen bomen gekapt voor het maken van dit papier! Dat is iets waar jij je goed over voelt telkens als je het notitieblok open maakt om plannen of gedachten op te schrijven. Naast het ontwerpen van de prachtige folk designs op de duurzame schriften zijn Marisa en Calla steeds weer op zoek naar nieuwe manieren om een superieure kwaliteit te leveren met het behoud van de natuur. Onze duurzame missie sluit hierbij aan! Super blij met deze 2 wereldverbeteraars!

 • Blog Meet the Makers! Melanie Aka Lemonee on the Hills!

  Meet the Makers!

  Melanie Saucier Aka Lemonee on the Hills uit Californië is een fotografe en creatieve entrepreneur en zij was onze eerste maker voor Mookstories, naast dat zij ons enorm inspireert door de reizen die ze maakt door heel Amerika en de foto’s hiervan verkoopt vanuit haar garage, LOVE LOVE LOVE, vinden wij haar ook echt een powervrouw! Al vanaf  haar 16de is ze begonnen met de verkoop en het maken van verschillende interieur objecten geïnspireerd door de natuur om zich heen. De foto’s die ze maakt tijdens haar wandelingen en roadtrips drukt ze op verschillende interieur objecten. Deze fotografe uit Californië die veel in de natuur te vinden is en waaruit ze haar dagelijkse inspiratie haalt, is van oorsprong industrieel ontwerper maar bovenal een geweldig goede natuurfotografe. Ze probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de natuur om zich heen bij het produceren van haar duurzame producten; Haar eikenhouten klemborden worden behandeld met een natuurlijke bio afbreekbare olie, voor de handgemaakte schriften gebruikt ze alleen gerecycled papier, de vulling voor haar kussens bestaan uit natuurlijke materialen (Check de kruiken/relax kussens met Kamille) en alles is handgemaakt en wordt in haar garage, omgetoverd tot haar atelier, geproduceerd. Tijdens haar roadtrips verzamelt ze zoveel mogelijk fotomateriaal, natuurfoto’s die wij steeds weer terug zien bij Mookstories in de vorm van gallery prints, kruikjes, tassen en klemborden. Melanie is een natuurliefhebber, is het liefst de hele dag buiten in de natuur, zet zich in voor goede doelen maar is bovenal een globetrotter, ze heeft de hele wereld rond gereisd. Je kunt haar nieuwste Travelstories volgen via http://@melanieonthehills, , ze heeft sinds kort een camper gekocht waarmee ze gaat reizen en weer nieuwe verhalen verzameld, samen met haar man en kinderen. Ze is een inspirator voor velen maar vooral voor ons!

 • Marielle Leenders Blog Meet the Makers! Marielle Leenders met Curious Collections!

  Meet the Makers!

  Marielle Leenders groeide midden in de natuur op waar zij iedere dag te vinden was en nog steeds dagelijks haar inspiratie uit haalt. Onze posters of kaarten met insecten, vogels en andere wilde dieren zijn allen gemaakt door haar onder de naam Curious Collections. Marielle Leenders is Cum Laude afgestudeerd aan de design academy en heeft daarna onder andere Curious Collections opgezet, een concept met fotobeelden van dieren en insecten of planten die in de natuur te vinden zijn. Voor haar is de natuur de oorsprong van alles, een inspiratiebron en het is haar missie om mensen te overtuigen van de noodzaak om de natuur te behouden en te leren om met de natuur te leven. Marielle Leenders is gespecialiseerd in fotodesigns van een zeer hoge kwaliteit, de beelden die zij maakt zijn natuurgetrouw en komen tot leven. Ieder haartje, de ogen en de beelden van de dieren zijn met een nauwkeurigheid geprint op onze ecofriendly en duurzame posters en ansichtkaarten. Samen met Marielle hebben we gekozen voor Ecofriendly papier voor de ansichtkaarten en posters, dit sluit aan bij onze gezamenlijke gedachte waarin de natuur een belangrijke en grote rol speelt. Bij iedere duurzame ansichtkaart ontvang je een gerecyclede envelop. Marielle Leenders is tevens een Experience designer en onderzoekt een product of dienst in zijn of haar natuurlijke habitat. Het onderzoek wordt vastgelegd met film en fotografie want de camera liegt niet, dat zie je dan ook terug in haar foto’s die we als ansichtkaart of posters verkopen bij Mookstories. De duurzame ansichtkaarten zijn tevens verkrijgbaar in de de volgende WAAR winkels: WAAR Tilburg en WAAR Nijmegen. De WAAR formule sluit aan bij onze milieu vriendelijke visie, een Ecostore waar je Fairtrade producten kan kopen maar ook verschillende ecofriendly en duurzame interieur objecten.

 • Blog Meet the Makers! The Object Enthusiast!

  Meet the Maker!

  Emily Reinhardt maakt objecten van keramiek en porselein onder de naam; “The Object Enthusiast”. Emily werkt vanuit haar eigen atelier in Kansas City (USA). Na lang zoeken vonden wij haar en sindsdien zij we razend enthousiast over haar werken die allemaal met de hand zijn gemaakt.  We zochten naar iemand die naast keukengerei en schaaltjes van keramiek of porselein een echt kunstwerk maakt. We zochten naar iets speciaals, een object wat je cadeau geeft, wat iets meer uitstraalt dan een gewoon keukengerei. Een kunstenaar! Iemand die buiten de gebaande paden werkt. En dat kan niemand beter dan zij! Door de imperfecties, de gouden randjes maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen (Check bijv de mokken van zwarte klei) zijn het niet de meest bruikbare schaaltjes die je dagelijks gebruikt in de keuken maar echte kunstwerkjes die je gebruikt als interieur object. Ieder object is handgemaakt en kost ongeveer 2 weken tijd voordat het bruikbaar is en kan worden verkocht, affordable art is het voor ons zeker, als je alleen al kijkt naar de tijd die ze steekt in het maken van haar kunstvormen, is het iedere cent waard. In 2011 opende ze haar Etsyshop. Sindsdien heeft Emily een heus imperium opgebouwd in Kansas City en nu zijn haar keramiek en porseleinen handwerken ook in Nederland verkrijgbaar via Mookstories. Haar Luxe handgemaakte objecten van keramiek en porselein toveren de woonkamer om tot een feestje vinden wij! Bekijk haar webshop via: https://www.theobjectenthusiast.com/

  Zie je een object van keramiek of porselein wat niet verkrijgbaar is in onze webshop maar je graag zou willen bestellen, stuur ons dan even een mailtje via info@mookstories.com. We kunnen het dan zonder de extra verzendkosten (Shipping Costs USA) leveren in combinatie met onze inkooporders.