Over Mookstories

Mookstories is een Eco webshop die zich richt op affordable art met duurzame FSC ansichtkaarten en posters met daarop fotografie of illustraties en The Outbound Essentials, dat zijn duurzame lifestyle producten die je iedere dag thuis of buiten gebruikt. WE LOVE GREEN. Wat houdt dat voor ons in? Geen plastic, FSC prints, gerecyclede enveloppen, bio afbreekbare tape, gerecyclede verpakkingen of verpakkingen die anders worden weggegooid. Zo helpen wij mee aan een duurzame leefomgeving.

DE OORSPRONG

Het idee rondom Mookstories begon al een aantal jaren geleden. Destijds maakte ik veel Roadtrips, hikes door de bergen waren mijn favoriet, fotografie on the side šŸ˜‰ en surfen was mijn belangrijkste bezigheid. Tijdens het reizen kom je verschillende mensen tegen en iedere plek brengt weer iets bijzonders met zich mee. Waarvan 1 in het bijzonder: Dolomiti, de bergen in Noord-ItaliĆ«. We stopten in kleine bergdorpjes in het hart van deze bergen met wel hoogtes tot boven de 3000 meter. De meest prachtige landschappen lagen voor ons uitgestrekt. Niet voor niets was het gebied uitgeroepen tot Unesco World Heritage! Je bent geneigd verre reizen te maken, wat ik ook vaak heb gedaan maar ook in Europa op een kleine afstand rijden vindt je de mooiste plekken. ItaliĆ« was voor mij nog onbekend terrein. We ontmoetten lokale ondernemers, houtbewerkers, natuurliefhebbers, mensen die puur leefden, groentes verbouwden, geen haast hadden en zelfvoorzienend waren, iets waar we heel erg enthousiast van werden! Handgemaakte houten dienbladen met de mooiste schilderingen vanuit eigen perspectief gemaakt. Wollen plaids gemaakt van schapenwol van de schapen die verderop in de wei stonden te grazen. Exceptionele bergwijn en producten die rechtstreeks zijn verbonden met de natuur. Producten met een bijzonder verhaal, vaak handgemaakt, duurzaam, ambacht en precisie. Passie!

Na vele Roadtrips te hebben gemaakt ontdek je dat ieder product in ieder dorp, stad of land een eigen verhaal heeft. Een puur verhaal, een prachtig verleden. Je hebt tijd om te luisteren, je schrijft ze op, je denkt erover na, je wordt geĆÆnspireerd en je neemt de verhalen mee naar huis. We merkten ook dat we in Nederland nog lang niet zo ver waren op het gebied van duurzaamheid of zelfvoorziening. Wij vinden het normaal om een plastic wegwerp product te kopen wat vooral heel goedkoop moet zijn, om zo de maand erop weer een nieuwe versie te kunnen aanschaffen. We missen hierin de essentie denk ik: Niet alleen het duurzame gedeelte ervan maar ook iets kopen omdat het echt mooi is, er een verhaal aan vast zit omdat het handgemaakt is en omdat het jou raakt. Misschien iets duurder maar daardoor denk je wel eerst 2x na voordat je het koopt en daarnaast gooi je het niet zomaar weg. Toen we thuis kwamen volgden de ideeĆ«n… en na een korte tijd heb ik mijn ECO webshop opgericht.

Omdat je bij Mookstories een Storytelling product kan kopen, ontvang je ook bij een bestelling het verhaal achter dit product. Soms rechtstreeks van de maker, soms een korte uitleg over het product maar altijd vanuit het oogpunt om jouw aankoop toe te lichten. Onze duurzame producten vertellen een prachtig verhaal. Een verhaal wat wij graag met jou willen delen.

WAT DOEN WIJ NOG MEER?

Naast de duurzame essentials verkopen we ook art prints, posters en duurzame FSC ansichtkaarten. Sommige ansichtenkaarten zijn door mijzelf gemaakt maar ook illustrators of designers waar ik mee samenwerk komen aan bod. Onze duurzame FSC ansichtkaarten liggen ondertussen in verschillende winkels.

Ook verzorgen wij FSC kaarten voor jouw relaties of personeel, inclusief ontwerp. Lever jouw tekst en logo aan, wij ontwerpen een kaart voor jouw organisatie, op maat, zoals jij dit graag wilt. Wij hebben genoeg illustraties en fotomateriaal wat kan worden gebruikt voor een informatieve FSC folder of kaart. Duurzaam geprint door een FSC drukkerij uiteraard. Promotiemateriaal nodig? Of een fotograaf? Stuur ons een mailtje en vraag naar de mogelijkheden.

Stay Wild & Do the green Thing !

Liefs Mookstories