Over Mookstories

Mookstories is een website die zich richt op affordable art met duurzame ansichtkaarten en posters, duurzame interieur objecten (handgemaakt) en producten die geïnspireerd zijn door de natuur.

Het idee rondom Mookstories begon al een aantal jaren geleden. Destijds maakte wij een roadtrip door de bergen. We stopten in kleine bergdorpjes in het hart van deze bergen met wel hoogtes tot boven de 3000 meter. De meest prachtige landschappen lagen voor ons uitgestrekt. Niet voor niets was het gebied uitgeroepen tot Unesco World Heritage!

We ontmoetten lokale ondernemers, houtbewerkers, natuurliefhebbers waar we heel erg enthousiast van werden! Handgemaakte houten dienbladen met de mooiste schilderingen vanuit eigen perspectief gemaakt. Wollen plaids gemaakt van schapenwol van de schapen die verderop in de wei stonden te grazen. Exceptionele wijn en producten die rechtstreeks zijn verbonden met de natuur. Producten met een bijzonder verhaal, vaak handgemaakt, duurzaam, Storytelling, ambacht en precisie. Passie!

Na vele roadtrips in verschillende landen te hebben gemaakt, vele surf trips, camper reizen en lange wandeltochten door natuurgebieden ontdek je dat ieder product in ieder dorp, stad of land een eigen verhaal heeft. Een mooi verhaal, een verleden. Je hebt tijd om te luisteren, je schrijft ze op, je denkt erover na, je wordt geïnspireerd en je neemt de verhalen mee naar huis. We merkten ook dat we in Nederland nog lang niet zo ver waren op het gebied van duurzaamheid of een Ecolifestyle. Toen we thuis kwamen volgden de ideeën.. een webshop voor de handgemaakte en duurzame producten en betaalbare kunst.. Zo ontstond Mookstories!

Omdat je bij Mookstories een Storytelling product verkoopt, ontvang je bij een bestelling het verhaal achter dit product. Soms rechtstreeks van de maker, soms een korte tekst, maar altijd vanuit het oogpunt om jouw aankoop toe te lichten. Onze producten vertellen een prachtig verhaal. En Jij weet wat je koopt of wat je cadeau geeft. Wil je graag meer info? Dan mag je ons altijd een mailtje sturen !

Stay Wild & Be free

Liefs Mookstories

Wil jij graag jouw product laten zien in onze webshop? Of een andere vorm van samenwerking? Dat Mag! Stuur even een mailtje met jouw verhaal !