Reis met mij mee!

Alle reisverhalen, spots, cabins, huisjes, en traveltips verzamel ik hier voor jullie. Voorzien van foto’s en mijn eigen travelstories. Reis je met mij mee?

 

Hou je ook van wandelen door de bergen? Reis met mij mee naar Zwitserland..!

LAVERTEZZO

Door Chris Burkard is de reis richting Lavertezzo ontstaan. Al jaren volg ik hem via insta omdat hij naast surfen ook fotografeert en ik door zijn foto’s altijd geïnspireerd raak om weer te gaan reizen. De meest prachtige foto’s zag ik voorbij komen via zijn instagram account en Lavertezzo stond al snel bovenaan mijn lijstje. Reis je eerst met mij mee naar Lavertezzo, Zwitserland?

Lavertezzo

Lavertezzo is een dorpje met zo’n 1200 inwoners en inmiddels een behoorlijke trekpleister voor iedere toerist die van bergwandelingen en blauwe heldere rivieren houdt. Een klein beetje actief moet je wel zijn voor dit dorpje want heel veel winkels of terrassen zijn er niet, wel ontdek je de natuur en bergen die Zwitserland kan bieden zonder er een hele dure reis van te maken.

Lavertezzo

Na onze landing op het vliegveld van Milaan huurden we een auto en vertrokken we richting Zwitserland, door een gebrek aan een vignet (help, ik ben niet zo goed georganiseerd), moesten we onze rit door de bergen voortzetten en dat was achteraf gezien geen slecht plan! (tip: met een vignet kan je over de snelwegen, zonder mag je toch de kleinere autowegen gebruiken maar niet via de snelweg). Bij gebrek aan tijd kan je het beste een vignet halen maar de echte avonturiers kiezen natuurlijk voor de kleine bergweggetjes.

In Lavertezzo aangekomen was de avond al aangebroken, dus betrokken wij onze slaapplek, schonken een wijntje voor onszelf in (die we eerder hadden gekocht in Italië, het land van de wijn) en genoten van de berglucht om ons heen. Pas in de ochtend zagen we als eerste de brug ‘Valle Verzasca’ en de rivier onder ons raam voorbij stromen.  Wat een prachtig uitzicht!

Omdat we het stenen huisje aan de brug huurden (let op; iets duurder, 180,- per nacht, maar echt een aanrader) hadden we de brug en de rivier iedere ochtend en middag na 17.00 voor onszelf. In Lavertezzo zijn weinig slaapplekken, wat vervelend is als je iets moet zoeken maar wat zeker in jouw voordeel is als het is gelukt! Overdag is de brug namelijk een toeristische trekpleister maar na de middag moet iedereen het kleine bergdorpje weer verlaten en heb je de adembenemende omgeving voor jezelf. Overdag kan je overigens wel prachtige bergwandelingen maken rondom Lavertezzo waar je nauwelijks een toerist tegenkomt. Je kan vrijwel overal langs het ijskoude rivierwater lopen en de bergpaden lijken niet op te houden… Neem wel even jouw wandelschoenen mee, de bergweggetjes zijn niet recht zoals wij gewend zijn in Nederland.

Voor het eten hoef je niet naar dit bergdorpje te gaan, er zijn nauwelijks restaurants in de omgeving en degene die er we hadden gevonden, zijn niet geweldig, echter wel betaalbaar, wat ons enigszins verbaasde omdat we in Zwitserland waren.

We hebben dit huisje via Airbnb gevonden en beter konden we het niet hebben,  een typisch Zwitsers berghutje, recht aan de rivier en de bekende brug met een klein keukentje, een 2 persoonsbed en eetgedeelte in 1 woonruimte los van de badkamer. Geen luxe maar wel schoon en een ontzettend lieve eigenaresse die jou overal bij kan helpen. Omdat wij niet de hele reis naar Zwitserland in de auto wilde afleggen, hebben we een vlucht naar Milaan geboekt en zijn we met een huurauto naar Lavertezzo gereden. Echt Ideaal!!! Het is namelijk maar 2u rijden vanuit Bergamo airport in Milaan.. en de vlucht was spotgoedkoop! Een goed alternatief dus als je niet te lang in de auto wilt zitten.  Wij gaan zeker terug naar dit mooie bergdorp net over de grens in Zwitserland om onze wandeltochten af te maken en wellicht volgende keer een duik te maken in het ijskoude water… 😉

De foto’s spreken voor zich. Lavertezzo is voor iedere natuurliefhebber een walhalla!

Tips:

Neem goede berg- of wandelschoenen mee!

Doe boodschappen in Italië, dat scheelt een hoop kosten en is ook ideaal omdat er niet zoveel restaurants in de omtrek van Lavertezzo zijn.

Denk aan een vignet! Of reis, net als ons over de kleine bergweggetjes met een prachtig uitzicht

Stenen huisje aan de Valle Verzasca: https://www.airbnb.nl/rooms/26096926?source_impression_id=p3_1565597238_WnrMPnqgWZ3wetdN

reis met mij mee